Bono Andačić

Rođen:16.02.1882. (Hamzići, Bosna i Hercegovina)

Preminuo:02.07.1955. (Chicago, Illinois, Sjedinjene Američke Države)

Dob: 73

Rođen je 16. veljače 1882. godine u Hamzićima u Hercegovini. Završio je Franjevačku klasičnu gimnaziju na Širokom Brijegu, a u Franjevački red je stupio na sv. Franju 4. listopada 1900. na Humcu.

Filozofiju i teologiju studirao je u Mostaru i Parmi (Italija), gdje je zaređen za svećenika 22. travnja 1905. Nakon svećeničkog ređenja službovao je u župama Bukovica i Gradnići kao pomoćnik pa onda u Gradnićima, Seonici, Rakitnu i Blizancima kao župnik.

U SAD je stigao 1. siječnja 1922. Najprije je nekoliko mjeseci djelovao u New Yorku. Potom je bio župnikom hrvatskih župa: Srca Isusova u Chicagu, sv. Ćirila i Metoda u New Yorku, Presvetog Trojstva u Ambridgeu, u Sacramentu, CA, te sv. Josipa u St. Louisu. Nekoliko godina je djelovao i među Hrvatima Kalifornije.

Umro je u samostanu sv. Ante u Chicagu 2. srpnja 1955. godine, u dobi od 73 godine. Pokopan je na groblju Holy Sepulchre u Chicagu.

Nema upisa

Kako bi svojim korisnicima pružili što bolje korisničko iskustvo ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies). Više o kolačićima saznajte ovdje