Ivo Jolić

Rođen:01.01.1937. (Livno, Bosna i Hercegovina)

Preminuo:16.02.2022. (Mississauga, Ontario, Kanada)

Dob: 85

Ivo Jolić je rođen u Priluci, Livno, 1937 godine. Nažalost, on je nas ostavio Veljaca 16, 2022, u 85 godini. On je bio dobar muž Marije za 60 godina, otac od četiri kćeri, Vlasta, Nina, Katarina i Filomena, i deda od sedmero unučadi.

Ivo je puno volio njegov familiju i isto imao veliku ljubav za Hrvatsku. Kad je on bio 9 godina star, za vrijeme drugog svjetskog rata, otac je otišao u Kanadu a majka i petero djece su otišli za Vukovar da budu sa stricom. U svojoj mladosti naučio je neovisnost i snagu. Poštivao je učenje i kad je mogao, otišao u Zagreb gdje je završio Šumarski Fakultet i postao je najmlađi inženjer (1959).

Poslije Fakulteta, zaposlio se u Vinkovcima i u Zagrebu kao Tehnički Direktor i onda u 1968, napušta Zagreb i odlazi za Kanadu, da napravi bolji život za familiju. Tada je imao već 32 godine, kad se je ponovo sastao sa ocem, materom i dvoje braće.

U Kanadi je pokrenuo vlastiti businesssa suprugom za 30 godina (Ontario Siding) kojim je opskrbio svoju obitelj i zapošljavanje mnogih novih hrvatskih doseljenika. U isto vrijeme, on se uključio u političko djelovanje da se pomogne do dolaska Hrvatske.

Kroz dvadeset godina učestvovao je u raznim ulogama u sportskom i političkom životu. U glavnom vodio borbu, protiv one bivše zemlje, i onoga sustava da bi imali danas Republiku Hrvatsku.

IVO će nedostajati, ali neće biti zaboravljen…Volimo te


FOTO: Private

Nema upisa

Kako bi svojim korisnicima pružili što bolje korisničko iskustvo ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies). Više o kolačićima saznajte ovdje