Josip Seršić

Rođen:18.03.1948. (Baška, Hrvatska)

Preminuo:26.12.2020. (Beč, Austrija)

Dob: 72

Napustio nas je dr. Josip Seršić, liječnik, legenda hrvatske kulturne scene, stručnjak za teme austro-kroatike, tj. austrijsko-hrvatskih veza, aktivni suradnik brojnih hrvatskih novina i uvijek budni komentator društvenih događanja. Bio je to čovjek u čijim su tekstovima zaživjele i do danas ostale nezaboravne na stotine ispričanih priča...

Svi koji su ga poznavali su se složili da je dr. Seršić bio Hrvat koji je svojim djelovanjem obilježio povijest grada Beča i pridonio njegovoj raznolikosti, na isti način na koji su to činili njegovi prednici, a kojima je dr. Seršić u knjizi "Hrvatski Beč" odao počast.

U olujnim vremenima devedesetih godina svojim je predavanjima, humanitarnim radom i pisanjem razbijao nametnutu sliku o hrvatskoj prošlosti na način koji je istovremeno svjedočio o jasnoj slici stvaranja Hrvatske kao samostalne države, koju je duboko u sebi nosio.

Otišao je u povijest hrvatskog naroda, onu istu povijest koju je toliko neumorno podučavao, i činilo se da ništa ne može zaustaviti put ovog svestranog čovjeka. Opaka bolest je ipak bila jača.

Doktora Josipa Seršića sjećat ćemo se s vječnom zahvalnošću, neprolaznim poštovanjem i neizmjernim ponosom. Doktore, HVALA i spavajte mirno.


Anamarija Manestar, direktorica Hrvatske akademske zajednice u Austriji

Nema upisa

Kako bi svojim korisnicima pružili što bolje korisničko iskustvo ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies). Više o kolačićima saznajte ovdje