Maria Funes Pavlinic

Rođena:28.09.1937. ()

Preminula:15.04.2023. (London, Ujedinjeno Kraljevstvo)

Dob: 85

Putney Vale

U ponedjeljak 16. svibnja 2023. u kapelici londonskog krematorija Putney Vale, fra Ljubomir Šimunović, voditelj HKM-a London slavio je pogrebne obrede za pok. Mariju Pavlinić (1937. – 2023.) rođ. Funes ud. teologa, novinara, urednika i slikara pok. Vladimira Pavlinića (1929. – 2022.).

Od pokojnice su se oprostile Dijana Ljubić, Ančica Ivanjek, sin Daniel Andrew Pavlinić i fra Ljubomir koji je zahvalio Mariji na sudjelovanju u životu londonske hrvatske katoličke zajednice, žrtvi za bližnje i vjernoj potpori suprugu Vladimiru, s kojim je dijelila istu ljubav za hrvatski jezik i viziju neovisne Hrvatske.

Zajedno su djelovali u počecima Glasa Koncila i Kršćanske sadašnjosti. Godine 1972. preselili su se najprije u Beč, a zatim u London, gdje su se pridružili zajednici hrvatskih emigranata. Bog ih je blagoslovio sinovima Danielom i Tomislavom. Bili su neumorni u zauzimanju za pravdu i demokraciju.

Marija je bila primjer hrabrosti i snage tijekom cijelog života. Nije se predavala ni pred najtežim izazovima. Unatoč dijagnozi raka 1996. godine, hrabro je prolazila kroz brojne medicinske postupke i ostala svijetli primjer upornosti i ljubavi za svoje bližnje. Bila je tiha, inteligentna, ljubazna i velikodušna osoba. Počivala u miru Božjem!

HKM London


FOTO: Private

Nema upisa

Kako bi svojim korisnicima pružili što bolje korisničko iskustvo ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies). Više o kolačićima saznajte ovdje