Slavko Ilić

Rođen:08.01.1940. (Zvirići, Bosna i Hercegovina)

Preminuo:16.01.2022. (Chicago, Illinois, Sjedinjene Američke Države)

Dob: 82

21.01.2022.

3-8 PM

Elmwood Chapel, Chicago

22.01.2022.

10:00am

Hrvatska župa Sv. Jeronima, Chicago

Holy Cross, Chicago

Slavko Ilić, 82 godine, Chicago, rodom iz hrvatskog sela Zvirići u Bosni i Hercegovini, preminuo je u nedjelju, 16. siječnja 2022.
Slavko je sin pokojnih roditelja Jure i Ruže Ilić!
Suprug Vilke Ilić koji su proveli 55 prekrasnih godina braka.
Otac Werneru Iliću, Robertu Iliću i Susan Ilić.

Dragi djed Nikoli Iliću i Branimiru Iliću.
Brat Žarka Ilića, Luci Weaver, Ive Pehar, Anđelka Ilića, Vere Filipović i Mirka Iliću, pok. Živka Ilić i pok. sestre Matije Pehar.

Gospodin Ilić je rođen i odrastao u hrvatskom selu Zvirići. Oženio se suprugom Vilkom u Njemačkoj, gdje su živjeli pet godina prije nego što su 1968. emigrirali u Sjedinjene države. Nekoliko je godina proveo radeći kao zidar, ali što je još važnije, bio je ponosni stanodavac 49 godina na južnoj strani Chicago.
Nije imao uvjete da stekne formalno obrazovanje, ali odgoj koji su mu dali njegovi roditelji i njegovo veliko životno iskustvo izgradili su iskusnog, pametnog i pravednog čovjeka. Znao je svakomu dati dobar savijet u skladu sa njegovim svjetonazorima, uvjerenjima, ideologiji i dobroti. Nije se također nikad ustručavao reći ili upozoriti na loše stvari, koliko to god bilo nepopularno izgovoriti. Bio je uvjeren da na kraju istina i pravda uvijek moraju pobijediti i ako je ponekad sporo dolazila.

Bio je dugogodišnji član Hrvatske katoličke crkve Presvetog Srca Isusova. Njegova nesebičnost, snažna radna etika i blagi duh jako će nedostajati njegovoj obitelji i hrvatskoj zajednici.

Otišao je jedan od najboljjih ljudi iz hrvatske zajednice grada Chicaga!

Nema upisa

Kako bi svojim korisnicima pružili što bolje korisničko iskustvo ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies). Više o kolačićima saznajte ovdje