Vladimir Stuhli

Rođen:18.07.1963. (Josipovac Punitovački, Hrvatska)

Preminuo:29.03.2021. (Tamatave, Madagaskar)

Dob: 57

30.03.2021.

5:00pm

Filijalna crkva sv. Mihaela u Josipovcu Punitovačkom

Don Vladimir Stuhli, SDB, svećenik i misionar, preminuo je od posljedica bolesti covid-19 nakon četiri dana hospitalizacije u gradu Tamataveu na otoku Madagaskaru.

Don Vladimir je rodom iz župe Punitovci, rođen 18. srpnja 1963. u filijali Josipovac Punitovački. Bio je predan svojoj misionarskoj službi u raznim misijskim postajama i zajednicama na Madagaskaru. Iako je rođen u Hrvatskoj, tijekom gotovo 30 godina misionarske djelatnosti učinio je Madagaskar svojom domovinom.

U vijesti o smrti don Vladimira, njegova subraća i suradnici u gradu Tamataveu opisuju ga poduzetnim, kreativnim, angažiranim, srdačnim i veselim evangelizatorom koji je neumorno i s puno nade naviještao Radosnu vijest brinući se i za dušu i za tijelo povjerenih mu vjernika. Bio je dar svima koji su ga poznavali i koji su s njime surađivali. Zahvalni za svjedočanstvo vjere don Vladimira, kao i za svjedočanstvo vjere još dvojice subraće koji su također preminuli od bolesti covid-19. Tijelo pokojnog don Vladimira bit će sahranjeno na tlu misijskog centra kojeg je osnovao u Tamataveu.

I prije nego je postao svećenik don Vladimir je bio u misijama na Madagaskaru. Ondje je i zaređen za svećenika. Tijekom misionarske službe don Vladimir je u službi ekonoma gradio nove crkve i škole te gorljivo brinuo za dobrobit mladih, u duhu sv. Ivana Don Bosca, čijoj je zajednici pripadao.

Don Vladimir je prošle godine 2020. u mjesecu veljači sa župljanima svoga rodnog Josipovca Punitovačkog proslavio svoj srebrni jubilej misništva zajedno sa župnikom svoje rodne župe dr. sc. Đuricom Pardonom.

Zajednica vjernika njegova rodnoga mjesta Josipovca Punitovačkog i cijela Župa sv. Ladislava kralja Punitovci Bogu zahvaljuje za don Vladimira i njegovo misionarsko djelovanje. Euharistijskim slavljem na Veliki utorak (30. ožujka 2021.) u 17 sati uz prisutnost rodbine don Vladimira u filijalnoj crkvi sv. Mihaela u Josipovcu Punitovačkom zahvalit će Bogu za njegov život i rad na njivi Gospodnjoj.

IKA

Nema upisa

Kako bi svojim korisnicima pružili što bolje korisničko iskustvo ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies). Više o kolačićima saznajte ovdje